Menü Bezárás

Barefoot barátaim

barefoot cipők életnagyságú modelleken

Barefoot barátaim a cipőkön keresztül léptek be az életembe. Hogy hogyan? Olvass tovább!

Kapcsolódás

A barefoot cipők fenekestül fel tudják forgatni az ember életét (jó értelemben 😋), szabadságot, könnyedséget és kapcsolódást visznek bele. Jó eséllyel nem csak a testeddel és a talajjal fogsz jobban kapcsolódni általuk, hanem hasonló gondolkodású emberekkel is. 

Én egyre több barátot szerzek ezeken a cipőkön keresztül, határon innen és túl. A barefoot közösség igen összetartó, részben talán azért, mert ma még egy aránylag kis létszámú csoportról van szó, szétszórva mindenfelé a világon. Ezen túlmenően az is összeköt minket, hogy jellemzően meglehetősen hasonló értékrendet képviselünk az élet különböző területein.

Közös értékek

Hogy mit értek közös (barefootos) értékeken?

A legtöbb barefoot cipőkre áttérő emberrel legalább egy, de inkább több dologban egyezünk az alábbi listáról: 

  • elég bátrak vagyunk, hogy megkeressük a saját igazságunkat, még ha ehhez szembe is kell mennünk a társadalmi normával 
  • kíváncsiak vagyunk mások tapasztalataira, és szívesen megosztjuk a sajátjainkat 
  • nyitottak vagyunk arra, hogy új dolgokat próbáljunk ki
  • szorosabban kapcsolódunk a saját testünkhöz és az érzelmeinkhez
  • jellemzi rank a viszonylagos temészetközeliség 
  • figyelünk a fenntarthatóságra
  • figyelünk arra, hogy hogyan bánunk magunkkal, a bolygónkkal és más emberekkel stb.

Szerintem te is tudnál hozzátenni a listához. Írd meg kommentben: mi az, ami téged megfogott ebben a közösségben a barefoot cipőkön túlmenően? 

A folyamat kétirányú 

Azt figyeltem meg, hogy ez egy kétirányú folyamat. 

Egyfelől a barátaim rajtam keresztül folyamatosan informálódnak a barefoot cipőkről. Egyre többen kipróbálják ezt a műfajt, és sokan teljesen át is térnek rá. Na nem mintha nagyon meglepődnék, hiszen velem is ez történt 😜.

Máskor ez pont fordítva működik: a kényelmes, szabad és egészséges lábbelik iránti szenvedélyem által kerülök közel vadidegen emberekhez. Felpróbáljuk egymás cipőit, megvitatjuk a különböző lábformákat, trükköket ajánlunk egymásnak, esetleg átmegyünk általánosabb filozofálgatásba, és néhányukkal végül össze is barátkozunk. 

Rá kellett jönnöm, hogy ez a téma megnyitott engem mások iránt, amit rendkívül élvezek. Mivel a barefoot cipő, mint olyan, irtó izgalmas téma, simán elkezdek róla beszélgetni bárhol, bárkivel, szégyenlősség és szorongás nélkül. Milyen menő már ez? 🧡🧡

Groundies Orlando, Merrell Glove, Groundies Liverpool barefoot cipők
Kávéztunk a barátnőimmel. Négyből hárman barefoot cipőben voltunk, a negyedik pedig akkor vette meg az első ötujjas zokniját.

Nemzetköziség

Ez a dolog nem áll meg a határoknál.

Egyesekkel rövid, ám annál érdekesebb online beszélgetéseket folytattunk, és némi bepillantást nyertünk egymás életébe, míg másokkal igazi barátság szövődött köztünk.

Van például egy magyar barátnőm, aki Bécsben él. Először csak örömködött, hogy végre más magyar is posztolni kezdett a barefoot cipőkről, és rám írt. Később könyvekről és úgy általában az életről is beszélgetni kezdtünk, és ma már ott tartunk, hogy néha találkozunk is, ha épp hazalátogat. 

Vagy épp itt lakik nálam egy ukrán lány, akivel online ismerkedtem meg. Egy ideig követtük egymás posztjait, majd amikor tanácsot kért tőlem, hogy hol tudna megszállni Budapesten, meghívtam magamhoz. Végül kiderült, hogy tök jól érezzük magunkat egymás társaságában, és ez egyáltalán nem áll meg a barefoot cipők iránti lelkesedésnél.

Méretre készült barefoot szandik Pesten

Az egyik magyar barefoot Facebook csoportban nemrég megosztotta valaki, hogy egy pesti sarus rendelésre barefoot verzióban is elkészíti a szandáljait, méretre, barátságos áron. Rendeltünk is az új ukrán barátnőmnek két párat, és nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel! A talpuk elég rugalmas, hordás után még puhul, és bár a talajérzet nem olyan, mint mondjuk egy Wildlingé, de teljesen elfogadható. 

Egy későbbi posztban részletesebbn írok majd még erről az üzletről.

📌 📌 📌 Addig is, a hazai és itthonról elérhető barefoot üzletekről itt találsz részletes információt.

Életmód

Ha össze akarnám foglalni, azt mondanám, hogy a barefoot cipő messze túlmutat a divat és az egészség témakörén. Ez sokkal inkább egy életmód, ami megváltoztatja azt, ki belekezd. Hatással less a lábadra, a testtartásodra, a járásod minőségére – de hosszabb távon a tudatosságodra is.

Felkészülni, kész, rajt? 

A te életedet hogyan befolyásolták a barefoot cipők – az öltözködésen túlmenően? Írd meg kommentben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük