Menü Bezárás

Hol kapható barefoot cipő?

Azt, hogy hol kapható barefoot cipő, egyelőre nem is olyan egyszerű megkeresni.

A legtöbb bolt csak online formában működik, mert annak sokkal kisebb a költsége. Ám barefoot cipő online rendelésénél sajnos nem egyedül a méretválasztás jelent kockázatot! Ezek a cipők különböző lábformákra és igényekre készülnek, nagyon sokfélék, és a SZÁMODRA LEGJOBBAT úgy találod meg a legkönnyebben, ha valahol több márka különböző modelljeit végig tudod próbálni.

Az olyan üzlet, ahol ezt megteheted, egyelőre nemzetközi viszonylatban is ritka, de Magyarország ebben nemrég a világ élvonalába lépett elő, mivel itt két üzlethelyiség is üzemel – az egyik, a Barefoot Point ráadásul a felnőtt és gyerekcipőkön túl a barefoot kiegészítőkből is széles választékot kínál.

FIGYELJ NAGYON, mert sajnos nem minden barefoot, amire rá van írva… Így pl. a Groundies “Regular” szélességű cipői – a leírással ellentétben – elnyomják a nagylábujjat a természetes helyéről, mert az orruk túl szűk. A D.D.Stepnek is vannak olyan modelljei, amelyek barefoot címkét viselnek, de több mm-es emelés van a sarkukban (2023-as helyzet).

Ha bővítenéd a listát, kérlek, írj, és amint tudom, kiegészítem!

Hazai üzletek

Felnőtteknek (2023-as állapot)

AHOL PRÓBÁLNI LEHET

Barefootpoint.hu Igazi barefoot birodalom, gyerekcipő is van. Webshop + üzlethelyiség Gödöllő központjában. Orvosi ajánlás itt. Gyógytornászi ajánlás itt. Részleges nyitvatartás.

A legszélesebb választék Magyarországon: Saltic Barefoot, Leguano, Peerko, Xeroshoes, Shamma, Shapen, Lems, Zeazoo, Belenka, D.D.Step, Protetika, Bundgaard, Baby Bare – folyamatos a bővülés. Kiegészítők (ötujjas zoknik, lábujjszéttartók, Correct Toes stb.) is próbálhatóak. Ez a bolt a Barefootbudapest blogból + 10 év tapasztalatból nőtt ki – itt szakértő segítséget kapsz a választáshoz!

BudaBarefoot 2023 őszén nyílt, egyelőre pici webshop és üzlet Budán.

Felnőtteknek: Belenka, Ahinsa. Gyerekcipő is van.

Majláth Saru Budapesti üzlet, méretre készítenek, egyéni modelleket is lehet kérni

Barefoot kivitelt külön kérésére vállalnak, nagyon tartósak a szandáljaik, és újra lehet talpaltatni őket. Sok szín és fazon, árak kb. 20.000 Ft-tól (2022-ben)

Manimalfootgear Webshop + üzlethelyiség Székesfehérváron

Ahinsa, bLifestyle, Bosky, Freet, Leguano

WEBSHOPOK (ONLINE)

A Merrellről: gyártanak normál és barefoot termékeket is, szűrni kell a találatokat! A Vapor Glove modellek mind mezítlábasok, de vannak egyéb mezítlábas cipőik is. Vigyázz, a női és férfi méretezés különböző!

4camping.hu     Skinners zoknicipő (gyerek méretben is), Merrell, Aylla. Max. 3 méretet a belvárosi átvevőpontra rendelhetsz és felpróbálhatsz. Kifizetni csak azt kell, amit el is viszel.

Barefootfamily.hu változó választék több gyártótól, elsősorban a megfizethetőbb kínálatból. GYERMEKCIPŐ IS van. Barefootbudapest7 kóddal 7% kedvezmény! ❗️

Barefootshoes.hu    BeLenka, Zeazoo, Tikki. GYERMEKCIPŐ IS van.

Cipofalva.hu Ruházati webshop, azon belül BeLenka barefoot cipőket is kínál. GYERMEKCIPŐ IS van.

Decathlon.hu  Trek túraszandál (összehasonlító teszt itt)

Ecipo.hu   Merrell és Vibram Fivefingers (utóbbiakat nem adja ki a barefoot kereső) modellek felnőtteknek, valamint gyerekeknek Froddo, Lurchi, D.D.Step és Ricosta.

Fabulo.hu Masszázs- és fitnesz felszerelés, néhány barefoot modellel, elsősorban sportosabb fazonokban (Aylla, Freet, Saltic Barefoot)

Nomadsport.eu     Időnként van Merrell Vapor Glove, fel lehet próbálni a boltban, mielőtt átvennéd – a kereső barefoot-ra nem adja ki!

Sanasport.hu   Ahinsa, Belenka/Barebarics, Merrell, Skinners zoknicipő (zseniális cucc 🙂  ), valamint gyerekeknek Affenzahn és Reima.

Spartoo.hu Vibram Five Fingers (néhány modell, akciós áron)

Woolville.hu Ex-Bariholmik (átnevezték). Főleg gyapjú ruházati/háztartási termékeket kínálnak. 2023 tavaszán kijöttek néhány barefoot modellel felnőtteknek és gyerekeknek. Még nagyon nincs róla infó, tapasztalat. A papucsuk, amit teszteltem, sajnos nem barefoot az orrformája miatt.

KAMU OLDALAK

Vigyázz, az alábbiak kamu oldalak, ne fizess nekik!!! Sajnos sok ilyen keletkezik – ahol gyanúsan olcsóak az árak, magyartalan szöveget olvasol és/vagy nincsenek feltüntetve az elérhetőségek (cím, működő telefon, e-mail cím), ott gyanakodj, és ellenőrizd le az üzletet vásárlás előtt!

https://www.belenkasale.com ⚠️

https://www.groundieshungary.com ⚠️

https://www.merrellhungary.com/ ⚠️

https://www.vibramoutlethungary.com/outlet.html ⚠️

https://www.vibramcipo.com/ ⚠️

https://www.vivobarefoothungary.com ⚠️

Gyermekeknek

AHOL PRÓBÁLNI LEHET

Barefootpoint.hu Igazi barefoot birodalom, felnőtt cipő is van. Webshop + üzlethelyiség Gödöllő központjában. Orvosi ajánlás itt. Gyógytornászi ajánlás itt. Részleges nyitvatartás.

A legszélesebb választék Magyarországon: Saltic Barefoot, Leguano, Peerko, Xeroshoes, Shamma, Shapen, Lems, Zeazoo, Belenka, D.D.Step, Protetika, Bundgaard, Baby Bare – folyamatos a bővülés. Kiegészítők (ötujjas zoknik, lábujjszéttartók, Correct Toes stb.) is próbálhatóak. Ez a bolt a Barefootbudapest blogból + 10 év tapasztalatból nőtt ki – itt szakértő segítséget kapsz a választáshoz!

BudaBarefoot 2023 őszén nyílt, egyelőre pici webshop és üzlet Budán.

Gyerekeknek: Belenka, DDStep, Froddo. Felnőtt cipő is van.

Gezenguzgyerekcipo.hu (Monoron van az üzlet, de webshopként is működik, néhány D.D.Step cipőt is kínál a nem-barefoot alapválasztékon túl.)

WEBSHOPOK (ONLINE)

Barefootfamily.hu változó választék több gyártótól, elsősorban a megfizethetőbb kínálatból. FELNŐTT CIPŐ IS VAN. – Barefootbudapest7 kóddal 7% kedvezmény! ❗️

Barefootguru.hu2023 TAVASZÁN BEZÁRT!

Barefoothungary.hu (van személyes ávétel) – Froddo. Vigyázz, mert vannak nem barefoot cipők is! Használd a “Cipő kialakítása” szűrőt!

Barefootshoes.hu BeLenka, Zeazoo, Tikki. FELNŐTT CIPŐ IS VAN.

Csinishop.hu (Szlovákiából szállítanak, magyarul működő gyermek divat webshop, idefelé alacsony postaköltség, visszaküldés nemzetközi áron) D.D.Step, Mayoral, Froddo, Koel4kids, Protetika. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem barefoot modellek is keverednek a barefoot szűrő által kiadott találatok közé – bár ezt kép alapján nehéz megállapítani. Van, hogy a leírás nem klappol a cipő nevével (az egyiknél Froddo szerepel, a másiknál Mayoral).

Ddsteponline.hu Sajnos előfordul, hogy nem barefoot cipőt is annak minősítenek (pl. több mm-es sarokemeléssel).

LittleBarefoot 2023 őszén indult. DDstep, Froddo, Belenka, Ballop, Bare3foot, Feelmax, Koel

Mall.hu  (egyes modellek 38-as méretig)

puhatalpú cipők a legkisebbeknek:

Liliputi.hu, Lövőház u. 32., helyben lehet próbálni

puhatalpú, papucsnak való 

Zoknicipo.hu A leírásból nem egyértelmű, hogy teljesen barefoot-e, azaz anatómiailag formált-e az orr-rész, és teljesen sarokemelés mentes-e a talp.

Ha valaki kipróbálja, kérem, írja meg a tapasztalatait nekem!

Zalando.hu Nekem nagyon úgy tűnik, hogy hogy nem barefoot modellek is keverednek a barefoot szűrő által kiadott találatok közé. A leírásban csak annyi van, hogy cipőorr: kerek, sarok típusa: lapos. Nem derül ki, hogy teljesen emelésmentes-e a talp, és láttam olyan cipőorrokat, amelyek egyértelműen elnyomják oldalra a nagylábujjat.

Külföldi üzletek, ahova bemehetsz próbálni

(Mindig ellenőrizd a nyitvatartást, mert van, ahol korlátozott! A nyitvatartási adatok 2022-ből származnak és idővel váltzohatnak.)

Bécs és környéke

Barefoot Austria

Eduard Klinger Strasse 19, 3423 Sankt Andrä Wördern, office@barefoot-austria.at, +43 650 411 0245

Bécs mögött egy kisvárosban működő nagy raktárhelyiség, ahol előzetes bejelentkezéssel lehet próbálni. Kocsival vagy vonattal megközelíthető (Catharina, a tulajdonos szerint a bécsi Heiligenstadt állomásról kell utazni a St. Andra Wordern bahnhofig, és onnan kb. 10 perc gyalog). Catharina szereti, ha előre megírod, mi érdekel, mert azokat előkészíti. Catharina nagy tudású, kedves és segítőkész, és érdekes választékot tart felnőtt és gyerekcipőkből. Árul pl. Koel cipőket, amit máshol nem találtam elérhető közelségben próbalehetőséggel, pedig jó minőségűek. A webshop sajnos nagyon nehezen navigálható, nincsenek szűrők. Nekem ez a bolt tetszett a legjobban a bési merítésből.

Hol kapható barefoot cipő? Barefoot Austria

Groundies Barefootwear Wien

Rotenturmstr. 13/1, 1010 Wien, +431 / 3750145

H-P 10-18.30, Szo 10-18

Schuhewiebarfuss Wien (gyerekcipőt is árulnak!)

Kaiserstraße 44 – 46, 1070 Wien, +43 01/ 890 193 915

H-P 10-18, Szo 10-16

Ahinsa, Ballop, bLifestyle, Freet, Sole Runner, Vivobarefoot, Xero – elég sok márkától nem olyan nagyon sok cipő, és aránylag kevés az igazán puha típusú (nekem a legtöbb Vivo pl. túl kemény). Az eladó kedves volt ugyan, de nem tudott angolul, és nem tűnt különösebben tájékozottnak. A Bécs melletti Barefoot Austria szerintem sokkal jobb lelőhely.

Hol kapható barefoot cipő? Schuhewiebarfuss Wien

Vivobarefoot.at

VIVOBAREFOOT Shop Wien, Neubaugasse 12-14, 1070 Wien

Veganova.at

Vega Nova cipőbolt, Margaretenstraße 82, 1050 Wien, +43 1 587 6067

(bLifestyle)

Riegelnegg – Meine Schuhe

Wiedner Hauptstraße 77, 1040 Wien, +43 1 504 6835

(bLifestyle, Leguano, néhány gyerekcipő, pl. Filii)

Graz

Vivobarefoot.at

VIVOBAREFOOT Shop Graz, Südtiroler Platz 9, 8020 Graz

Pozsony

Barefoot.sk  

VEGYES BAREFOOT üzlet kb. 10 márka modelljeivel (Vivo, Merrell, VFF, bLifestyle, Xero, Freet, Belenka, Luna, Bosko, Skinners, néhány Peerko, Aylla és ZAQQ) Záhradnícka 43, 821 08 Bratislava, +421 905 515 414,  info@barefoot.sk

Hol kapható barefoot cipő? Barefoot.sk

PLAN BE Belenka és Barebarics üzlet

Nivy Centrum bevásárlóközpont, 1. emelet, Mlynské nivy 5A 821 09 Bratislava, Slovakia, +421 (0) 918 597 194, bratislava@belenka.com

Hol kapható barefoot cipő? Plan Be

Shapen Barefoot márkabolt

Na Riviére 1/A, Bratislava – pici üzlet egy konténerben, mellette jó étterem 🙂

Hol kapható barefoot cipő? Shapen

https://barefootpark.sk/category/topanky/detske/  (gyermekeknek)

Stupava, Pozsonytól 20 percre kocsival

Bububu.sk   

Érdekes kínálat felnőtt és gyerek cipőkből. Sok márka, kevés modell. Affenzahn, Belenka, bLifestyle, Bosky, Fare Bare, Feelmax, Filii, Froddo, Jonap, Mikk-Line, Protetika, Skinners, Sole Runner, Tikki

Hlavná ul. 30, 90031 Stupava, +421 948 77 81 81

Hol kapható barefoot cipő? Bububu.sk

Felsőszeli, Szlovákia, bő 2 óra Budapestről kocsival

Zlatush.sk

Szuper minőségű, nagyon barefoot egyedi gyártású cipők az elegánstól a túrabakancsig.

A részletes leírást ld. lejjebb, az online boltoknál/méretre készült cipők.

Horné Saliby (Felsőszeli) 908 (nincsenek utcanevek a faluban), 925 03, +421 917 660 721 (Ő nem beszél angolul, csak a férje, inkább írj sms-t!)

Brno, 3-4 óra Budapestről kocsival

Barefootbrno.cz  

EZ EGY BAREFOOT CIPŐ PARADICSOM 🙂 

Hatalmas választék, nagyobb, mint Pozsonyban, ha tudsz, menj el ide! A nagy márkák kb. 80%-át árusítják, és egy csomó kevésbé ismert cseh/szlovák cég modelljeit is.

AZ Tower, Pražákova 1008/69, 639 00 Brno-jih, Csehország (a legnagyobb épület a városban, narancssárga, messziről látszik), +420 799 512 464

Bosonozka.cz      

Egy külvárosi dombtetőn található egy lakótelepen. Elsősorban gyerekcipőkből van nagy választék, plusz a felnőtt kínálat jól kiegészíti a Barefootbrno választékát. Sokszor hosszú (akár több órás) sorban állás után lehet csak bejutni! Bent sok a játék, és a tulajdonos kiváló szaktanácsokat tud adni, csak sajnos nem beszél angolul.

Kotlanova 2508/3a, 628 00 Brno-Líšeň, +420 739 225 627

Vivostorebrno.cz  A Barefootbrno boltja ez is, de a belvárosban van, és csak Vivobarefoot modelleket kínál.

Biskupská 1, 602 00 Brno, +420 797 722 456

Neobuto.cz  (gyermekeknek)

Tallinn

Mugavik.ee

Az egyik tulajdonos, Merit Uvik beszél magyarul, nagyon nagy tudású, és szuper segítőkész. 

Tallinn, Telliskivi 57, 1st floor

Külföldi online üzletek

A fenti üzletek jellemzően online boltként is működnek.

Érdemes a gyártók márkaboltjaiban körülnézni, ott a legszélesebb a választék, sokszor (de nem mindig) ott tüntetik fel a legtöbb információt, és a legtöbb gyártó évente néhányszor akciózik, jellemzően 20-30-40 %-os engedményt lehet kifogni.

Mugavik.ee

Külföldi, de az egyik tulajdonos, Merit Uvik beszél magyarul,

nagyon nagy tudású, és szuper segítőkész. A lábméreted alapján tud tanácsot adni. A „barefoot cipők” Facebook csoport adminisztrátora, ott is fel tudod vele venni a kapcsolatot.

Footic  (széles választék, jó árak, mindenféle minőség)

Barefoothedvika.sk  (széles választék, főleg gyerekcipő, de kevésbé ismert cseh gyártóktól vannak felnőtt méretek is)

Revivo.com

(Vivobarefoot kicsit használt vagy csak visszaküldött cipők felújítva, komoly érengedménnyel)

Freizehn.de  (széles választék, és lábméretre lehet keresni: hossz, szélesség, plusz hely a lábujjak előtt: https://www.freizehn.de/listing/showProductList )

Méretre készült cipők

Thedrifterleather.com

Görög kisvállalkozás. Annyira ügyelnek a minőségre, hogy nem bővítik a céget azzal a gyorsasággal, ahogy a kereslet nő a cipőik iránt. Emiatt kb. 1.5-2 havonta lehet csak rendelni tőlük, kb. 1-2 órán keresztül, amíg be nem telik a gyártókapacitás. Facebookon, Instán és hírlevélben is meghirdetik a rendelési lehetőséget kb. 1-2 nappal korábban. Előre ki kell választani, mit akarsz rendelni és milyen méretben, mert élesben már nem biztos, hogy lesz erre időd. Fizetni előre kell, de utólag lehet pontosítani a rendelésen e-mailben.

Lassúak, de nagyon profik. Kész méreteket is gyártanak, amiken kis mértékű módosításokat felár nélkül tesznek, és méretre is szabnak. Választhatsz, hogy 4 vagy 6 mm-es talpat kérsz; 1 mm párnázással vagy anélkül. 

A szépséges Alma Libre balerina cipőm tőlük van, ajánlom őket!

Zlatush.sk

Egyszemélyes vállalkozás, nagyon dicsérik a nemzetközi csoportokban, akik vásároltak tőle. Ő nem beszél angolul, de a férje igen. Oroszul egész jól elkommunikáltunk közvetlenül 🙂

Mindenféle cipőt gyárt az elegáns szandáltól a túracipőig, méretre is és a standard mérettáblája alapján is. Óriási színválaszték van bőrből, és alapból kifejezetten nagyon vékony talpakat használ, de kérhetsz vastagabbat is.

Kész cipőt nem tart raktáron, csak ami épp küldésre vár. Meglátogattam, mivel nagy szerencsém volt, felpróbáltam a Ball Ballerina II-t és meg is rendeltem elegáns cipőnek (veszek hozzá ugyanolyan bőrt tőle és csináltatok belőle színházi táskát). A cipő gyönyörű, könnyű és pihepuha, mégis biztosan ül a lábon. Felpróbáltam a túrabakancsát is, középmagas, tiszta bőr, félelmetesen rugalmas, bokánál bélelt és mégis teljesen szabadon hagyja a lábat. Most gyűjtök rá 🙂

Ha meglátogatsz egy valódi boltot, egyszerű a dolgod. De ha online szeretnél rendelni, érdemes elolvasnod a továbbiakat:

📌📌📌 Hogy mérjem le a lábam?

📌📌📌 Online vásárlás – tippek és trükkök

Egyéb

Vivobarefoot.de Nem kamu, megbízható bolt, de csak Németországba szállít

12 Comments

 1. Germán Mónika

  Szia! Köszi a szuper vásárlási tippeket. Kezdő vagyok, így első utam Gödöllőre vezetett az útmutatásod alapján. Az ütletben számos okos tanácsot kaptam, és megvásároltam életem első barefoot cipőjét is. A minap aztán Pozsonyba utaztam, hogy személyesen is felpróbáljam a webshopokban kinézett cipőket. Nagyon hasznos kirándulás volt, mivel a városban 10-15 perces távolságra egymástól minden számomra szimpatikus márka kínálata elérhető volt. A Nivy Centerben kezdtünk a Plan Be üzletben (Be lenka + Barebarics). Itt a nyár elején téli cipőket is próbálhattam, mivel az eladólány még a raktárból is kihozott nekem minden elérhető darabot. Tökéletesen beszélt angolul, és gyakorlatilag mindent végigbeszélhettem vele. Mostmár tudom, hogy mi nem az én modellem a formája miatt, és a méretemmel is tisztában vagyok. Mivel a plázában 3 óra parkolás ingyenes, így a kocsit hátrahagyva, gyalog mentünk át a barefoot.sk üzletébe. Ez 10 perces séta volt 🙂 Itt én Vivobarefoot, Xeroshoos modelleket szerettem volna elsősorban közelebbről is megnézni. Nagy szomorúságomra az én lábamhoz ezek kevéssé passzolnak, de legalább már tudom. Egyébként a kínálat szuper, az eladó kicsit visszafogott volt, de kérésemre mindent előhozott nekem. Ezután visszasétáltunk a parkolóházba (bőven benne voltunk még a 3 órában). Autóval 10-15 perc alatt a Shapen kontérénél voltunk. Itt csak egy gyors próba volt egy-két fazonra őszre, hogy majd a webes rendelésnél ne kelljen izgulnom a fazon és méret miatt, iiletve előtte már vettem 2 Be Lenka cipőt is. Köszi az éttermes ötletet, tökéletes volt egy könnyű ebédre a visszaút előtt. Budapestről az út kevesebb mint 2 óra volt úgy, hogy nem vettünk szlovák autópálya matricát sem. Irigylem nagyon a Pozsonyban vagy Pozosnyhoz közelebb élőket ezért e lehetőségükért, de még nekem is megérte és az lehet, hogy ősszel újra megyünk.

  • Gabi

   Kedves Mónika, nagyon köszi a visszajelzést és a részletes beszámolót! Igen, Pozsony egyre vonzóbb barefoot szemszögből, de saját tapasztalatom, hogy 2 éve még sokkal kevesebb volt ott is a lehetőség. Biztosan mi is sokat fogunk fejlődni most, hogy a barefoot szemlélet betette a lábát Magyarországra! 🙂 És Budapest meg Gödöllő mennyivel szebb 🙂 🙂

 2. Andrea

  Hát, eddig is sejtettem, mekkora varázslat az, amit a magyar Barefootpointos lányok tudnak, de bécsi látogatásunk után még világosabbá vált.

  Schuewiebarfuss Wien:
  Rövid bécsi kirándulásunk során épp a Mariahilfer Straßén sétáltunk, amikor eszükbe jutott, hogy az itt ajánlott egyik bolt ott van három utcányira tőlünk. Besétáltunk, a szemben lévő specialty kávézóban kikértünk egy-egy isteni lattét (Empress Coffee, erősen ajánlom kávékedvelőknek), majd betértünk a boltba. Pont olyan, mint a képen, tágas üzlethelyiség bőséges kínálattal, a hátsó, picit elszeparált részben gyerekcipőkkel.
  Kedves hölgy fogadott a hétköznap koradélután üres boltban, (beengedett a kávékkal 😀 ), németül elmondtam, hogy édesanyámnak keressük az első bf cipőjét. (Járt már itthon mindkét boltban, de még nincs meg az Igazi.)
  Megkérdezte, mekkora cipőt hord jelenleg, majd végigmutogatta, miket ajánl, és türelmesen várta, hogy anyunak melyik tetszik. Közben kiderült, hogy épp műszakváltáskor sikerült érkeznünk, a cipőket már egy másik eladóhölgy hozta ki. Első körben mindegyik cipő kicsi volt (konkrétan, nem csak barefootos mércével). Egy idő után gyanút fogtam, és megnéztem a dobozokat. Meglepetésemre mindegyikből azt a méretet hozta ki, amit mondtunk, hogy hagyományosból akkorát hord. Semmi mérés, lábfromanézés, semmi táblázatnézegetés, mint Gödöllőn, de még csak élből egy mérettel nagyobbat adás sem. Lehet, hogy náluk ez vált be, mert a kezdők nem szokták szeretni, hogy “nagy” a cipő, és talán inkább nem bonyolítják a dolgokat?

  A széles kínálatban láttam számomra ismert és ismeretlen márkákat is, és mindenféle árszegmenst. Leguanójuk sajnos épp egy darab sem volt. Pedig szokott lenni, emiatt is volt szimpatikus célpont ez a bolt, mert azt már tudjuk, hogy anyu (is) szereti, csak még a megfelelő fazont nem találta meg. Bizodalmam volt még a Merrellben, de azokból méretük nem volt sajnos.
  Az eladóhölgy végig nagyon kedves és türelmes volt, figyelt ránk, hozta, amit kértünk, figyelte a visszajelzéseket, és az alapján igyekezett másik fazonokat is ajánlani. Anyu mindent végigpróbált, ami szóba jöhetett és volt megfelelő méret belőle, de továbbra sem lett meg az Igazi. Egy Freettel már egészen összebarátkozott, meg is vette volna kezdő cipőnek, amit hamar kinőhet, de levételkor látta, hogy már ott a boltban annyira megtört az orránál, hogy nem bírt volna 1-2 hétnél többet sajnos.

  Szempont lehet még a nyelv: az első hölgy szép németséggel kommunikált, a második nyelvhasználata viszont már picit távolabb esett az általunk preferált Hochdeutsch-tól. A vége felé már kényelmesebb lett volna angolra váltani, de nem tudott angolul. Az első hölgyet erről nem kérdeztem. De egyikük sem tűn olyannak, akinek akadályt jelente egy olyan vásárló, akivel esetleg kézzel-lábbal lehet csak kommunikálni. 🙂

  Összességében olyan élmény volt, mint egy sima cipőboltban, csak a kelletlen magyar eladók helyett kicsit motiváltabb személyzettel. Illetve még a vége felé tűnt fel, hogy a kirakatüveg előtt, bent van egy rövid mezítlábas “ösvény” három különböző kavicsmérettel. 🙂

 3. Dee

  Én nagyon hálás vagyok a Barefoot Pointnak. Nélkülük csalódtam volna a barefootban, és valószínűleg hagytam volna az egész macerázást a francba.

  Az valami varázslat, amit ők tudnak. Kezdve azzal, hogy nagyon szigorú szempontok alapján válogatják meg, miket forgalmaznak, tehát eleve a prémium kategóriából lehet náluk próbálgatni. És erre még rájön az a sokéves tapasztalat, amivel ráéreznek a vásárlóra, és amikor már azt hinném, hogy hát, mégsem találtam semmit, akkor jönnek egy trükkel vagy egy váratlan ajánlással, és bumm, ott a csillogó szem és a “Megvan!” érzés.

  Elfogultságnak tűnhet, de a statisztikám is azt mutatja, hogy több, jó(!) boltban járva itthon és külföldön mindenhonnan üres kézzel távoztam, tőlük pedig, megdöbbentem, mennyi cucc van már a családban. Valamit nagyon tudnak… 🙂

 4. Zsuzsi

  Szlovákiában Érsekújvárban is van egy kis bolt, a főtérnél a templom melletti utcában. Lucinca Barefoot, Komárňanská 4, 940 02 Nové Zámky. Itt is megáll az EC Pozsony felé, így kocsi nélkül is el lehet menni. A hölgy nem tud magyarul. Felnőtt és gyerekcipők is vannak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük