Menü Bezárás

Hol kapható barefoot cipő? Frissítés

gyerek barefoot cipők fiú és lány

Annyi minden változott az elmúlt év során, hogy kénytelen voltam alaposan átdolgozni a “Hol kapható barefoot cipő?” listát. És íme, most kész van a frissítés!

Ez alapvetően jó hír, mert összességében több a lehetőség. Nőtt a választék, és gyorsabban, egyszerűbben több márka modelljeit fel tudod próbálni, ha rászánsz valamennyi időt. Szerintem nagyon megéri, mert rengeteg félrecsúszott próbálkozást, csalódást, időt – de akár pénzt is – megspórolhatsz! Sőt, sokkal biztosabban megtalálod azt, ami NEKED TÉNYLEG A LEGJOBB.

Miért nagyon jó igazi boltban próbálni?

Akármennyit is olvasol, tudakozódsz – nem fogod meglelni a legjobb barefoot márkát! Mégpedig azért nem, mert nincs ilyen… Legfeljebb olyan van, hogy NEKED mi(k) a legjobb(ak). Minden gyártó más-más lábtípust céloz meg. Egyes gyártóknak a saját választékukon belül is nagy a szórás, és nagyon nem mindegy, hogy a cipő hosszán kívül mennyire tiéd a formája, a volumene, a talpvastagsága, talajérzete. Összehasonlítani pedig érdemben akkor tudod, ha egyszerre többfélét próbálsz. De még maga a cipőhossz is olyannyira csalóka tud lenni, hogy pl. a nagyon népszerű Xeroshoes különféle modelljei akár több mm-es elcsúszásban vannak egymáshoz képest. Sőt, ugyanannak a modellnek egy új változata is kicsit másképp van méretezve, mint az elődje (Mesa Trail és Mesa Trail II). Már maga az is egy tudomány, hogy milyen márka milyen modelljei alapján merhetsz hasonló méretet rendelni látatlanban. Nem egyszerű…

Szerencsére Magyarországon – bár a szomszédainkhoz képest később indult be a szélesebb körű érdeklődés – mára valóságos barefoot kánaán alakult ki :). Két valódi üzletben is lehet különböző márkáktól különböző modelleket próbálni. Az egyikben ráadásul gyerekcipőt is találsz (ezt egyelőre külső raktárból előre be kell rendelni, hogy a helyszínen próbálhass, de hamarosan saját üzlethelyiség nyílik a felnőtt üzlet szomszédságában (Barefoot Point).

Mi változott?

Akad bolt, ami bezárt (pl. Barefoot Guru), van, ahol kettőt összevontak egy helyre, de emellett nyíltak új márkaboltok (Pozsonyban), és van, ahol nagyon megnőtt a választék (Stupava). Tudjuk, hogy egy tősgyökeres pestinek akár Buda is messzinek tűnhet 🙂 . De valójában el vagyunk kényeztetve, hiszen még az országhatárt sem kell átlépni ahhoz, hogy komoly választékból válogatva próbálhassunk! Amikor ezt a blogot írni kezdtem, nekem még Brno-ig kellett ehhez utaznom – és tudjátok mit? Nagyon megérte!

Szóval nézzetek körül a listán! Igyekeztem logikusan szervezni az információt. A tartalomjegyzékben az egyes tételekre kattintva odaugrik a kurzor, hogy célirányosan tudjatok keresni.

Remélem, sokatoknak segít a listám megtalálni a számotokra leghatékonyabb vásárlási módot! Jó böngészést, jó mezítlábas cipőzést nektek!

Kattints az alábbi linkre:

📌📌📌 Hol kapható barefoot cipő? Frissített boltlista 2023 tavasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük