Menü Bezárás

Barefoot cipő házilag

barefoot cipő házilag

Barefoot cipő házilag? Simán!

Bevezetés

Képzeld el, hogy találkozol a barátaiddal, és a lábadon egy olyan egyedi cipő díszeleg, amit magad készítettél a nulláról! Dagadna a melled? Én irtó büszke voltam magamra, amikor ebben a gyönyörűségben mentem le a balkán táncházba. 

Házilag készült barefoot cipő és a meztelen talpam

A hossza, a szélessége és a magassága a lábam adottságaihoz igazodik. Minden ízében igazi barefoot cipő: széles, sarokemelés-mentes, könnyű és rugalmas, vékony talppal.

A modell adott, de szabadon választod meg

– a színt (akár többet is összekombinálhatsz)

– a talpvastagságot

– a díszítést (akril nyomda vagy akril filc).

📌 📌 📌 Videó ismertető a cipőről: Barefoot cipő házilag

Veronika Pavlisova online cipőkészítő tanfolyama

📌 📌 📌 https://shoemakingworkshop.ie

Veronika Pavlisova élőben egy ír faluban tartja a cipőkészítő tanfolyamát. A covidnak “köszönhetően” kidolgozta az online változatot is, mely a világ bármely pontjáról elérhető (angol nyelven). Az online kurzus 6 alkalomra oszlik, melyek jellemzően 20 és 45 perc közötti hosszúságúak. Ha épp nem tudsz részt venni az adott időben, akkor sincs semmi baj, mert a leckék videón egy darabig még később is elérhetőek. Úgy számolj, hogy a teljes munka ennél jóval több időt vesz majd igénybe! A videókon megtalálod az összes instrukciót, de az egyes munkafolyamatokat nem demonstrálja Veronika teljes hosszukban, csak amennyi ahhoz kell, hogy minden világosan érthető legyen.  Ismétlődő munkafolyamatok csak egyszer szerepelnek a videón. Veronika egy külön Fb csoportot is üzemeltet, ahol válaszol a kérdésekre, tanácsokat ad, és továbbsegít, ha elakadnál. 

Hozzávalók csomagban

Hozzávalók a házilag készült barefoot cipőkhöz

A tanfolyamon túlmenően csomagban megveheted a szükséges alapanyagokat és szerszámokat is, ha akarod. Ne gondolj semmi bonyolultra! Nem kell ehhez drága berendezés, sem kaptafa, de még csak varrógép sem, hiszen végig mindent kézzel csinálsz.

Én elkövettem azt a hibát, hogy meg akartam spórolni a szállítási költséget. Itthon vettem meg ezt-azt, pl. a lyukasztót és a tűket, de nem jártam jól velük. Azt ajánlom, vedd meg a csomagot mindenestül, hogy kíméld az idegeidet! Így időt – és jó eséllyel pénzt is – spórolhatsz. Én végül kétszer vettem meg néhány szerszámot, és a szállításért is duplán fizettem…

Aszerint válassz cipőtalpat, hogy a TE lábad mit szeret! A csomagban eredetileg 4 mm-es gumilap szerepel, de én 3 mm-eset vettem, mert nekem minél mezítlábasabb egy cipő, annál jobb. Mondhatom, szuperül bevált!

Házilag készült barefoot cipő és talpmaradványok

Indul a móka!

Ereszd szabadjára a kreativitásodat! Ha úgy tartja kedved, több színt is összekombinálhatsz, és további díszítő elemeket is használhatsz. A bordó szín, amit én választottam, mindenfelé feltűnést kelt, remek lehetőséget nyújtva arra, hogy szóba hozzam a barefoot cipőket. Márpedig én nagyon szeretek róluk beszélni J J

A fentieken túlmenően ez az egész arra is nagyon jó volt, hogy egy kicsit jobban megértsem, miért olyan magasak általában véve a barefoot cipőárak. Ebben a műfajban egy új design megalkotása több buktatót rejt, mint a standard cipőiparban, mert még nincsenek bejáratva az utak, nem alakultak ki a sztenderdek. Minden egyes gyártó úttörő munkát végez; lépten-nyomon friss ötletekre és újszerű megoldásokra van szükség, az alapanyagok maguk is sokba kerülnek; komoly beruházást igényel a sorozatgyártáshoz szükséges géppark; és persze az időtényező is fontos, ha minden közreműködőt tisztességesen meg akarnak fizetni az elvégzett munkáért.  

Ha olcsó alternatívát keresel a készen vett cipő helyett, csak akkor fogja neked megérni ez a tanfolyam, ha több pár cipőt tervezel elkészíteni. Ha nagy a család és aránylag sok időd van, akkor spórolhatsz – amúgy nem elsősorban a pénzügyi része az, ami vonzóvá teszi ezt az egészet. Hanem az, hogy játékos, mégis produktív módon csiszolhatod a készségeidet, és a végén büszkén parádézhatsz a kész cipődben.  Márpedig ugyan ki dicsekedhet manapság azzal, hogy saját készítésű lábbelit visel? Ha csak egy kicsit is hasonlítasz rám, ezt a részét rettenetesen fogod élvezni!

Akkor is szuper lehetőség ez, ha nagyon szokatlan méretű/alakú a lábad, és még a barefoot választékon belül is nehezen találsz cipőt. Az én csoportomban azt mondta az egyik résztvevő, hogy azelőtt életében nem volt még igazán rá való, kényelmes cipője! Szerintem akkor jön majd be neked ez a fazon a legnagyobb eséllyel, ha nem kifejezetten keskeny a lábad/sarkad. De ha mégis, akkor van rá mód, hogy hozzáigazítsd a cipő sarkát a lábad formájához! Magam is elgondolkoztam rajta, miután a barátnőm, akivel együtt vettünk részt a tanfolyamon, gyönyörűen kiigazította a saját cipőjét. 

Mindent összevetve én nagyon ajánlom a tanfolyamot. Hajrá, csináld meg, és élvezd ki minden percét – nem fogod megbánni! 

P.S.: Veronika most már szandálkészítést is tanít ❗️❗️

Ha már készítettél barefoot cipőt, és/vagy részt vettél Veronika tanfolyamán, illetve ha bármi kérdésed van, írj kommentet, e-mailt! Örömmel veszem, ha megosztod a saját tapasztalataidat, gondolataidat!

📌 📌 📌 További cipőtesztek: Barefoot cipőtesztek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük